K-house

by architects: Architecture WORKSHOP
Tokyo, Japan
Surface area: 134 m2

Kao što sam i najavila, predstavljam prvi projekt. Zašto ovaj? Zato što me je prijatelj nadahnuo, nakon što mi je posudio knjigu, koju je dobio od svog strica arhitekta, kojemu se neizmjerno divi.

Slike i nešto teksta preuzeti su iz knjige: “PENTHOUSES, penthauser, duplex, attiques et appartements terraasses penthouses”, edited by Macarena San Martin, LOFT Publications, 2007.

Radi se o čistom, usudila bih se reći i “brutalnom” minimalizmu. Čisti, vidljivi beton, hladan čelik, uglavnom “ne-boje”… Sve ono u čemu bi većina nas teško mogla zamisliti da živi. Ipak, treba uzeti u obzir da su ovakvi projekti uglavnom fotografirani, zbog, publikacije skroz prazni, moglo bi se reći “goli” – bez vlasnikovih stvari… Dakle – čisti projekt – obično i sa projektiranom unutarnjom opremom. To bi značilo da – malo karikiramo – stolica koju vidite na slici, u prostoriji u kojoj, osim nje, ničega drugog nema, nije tu slučajno i nije je tu (uglavnom) vlasnik “donio”, nego je upravo ta stolica, te boje, bila “isprojektirana” na tome mjestu (u izvedbenom projektu), a koja će, kakva i gdje biti, odredio je arhitekt – u suglasnosti s investitorom.

IMG_20171202_184714

IMG_20171202_184643

Zahvaljujući novom strukturalnom sistemu, podne plohe ove zgrade distribuirane su poput polica, organiziranih kroz zgradu vrlo racionalno i funkcionalno. Svaka “polica” udomljava različite prostorije, u kojima prevladavaju neutralne i umirujuće boje i materijali.

 

Fotografije nisu baš najbolje kvalitete, jer su slike fotografirane direktno iz knjige, malo obrađene i prenesene ovamo.

Izvana kuća izgleda ovako:

izvana

Ako vas zanima više o kući ili arhitektima, posjetite njihovu stranicu: www.archws.com.

Sajonara! (:

maja

Autor: majalookavecki

Arhitektica. Mama, supruga i sve to... Napokon odrasla. I zauvijek dijete u duši. Kreativna, mnogi bi rekli talentirana (sama bih dodala : "uzalud talent, ako ne radiš na njemu"...), svestrana, rođeni optimist, često i naučeni pesimist... Zanimljive prošlosti i bogatog životnog iskustva, već sada, u tridesetima. Vodenjak u horoskopu, strijelac u sportu, japanac u duši, nisam-još-otkrila-što u prošlom životu... i modna kreatorica u budućnosti.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s